Bra träningsformer

Träna bör man annars dör man kanske inte stämmer riktigt, men faktum är att träning och motion är en oerhört viktig faktor om man vill må bra på olika sätt. Här kommer därför några tips på olika tränings- och motionsformer som kan vara bra att ägna sig åt.

Löpning

Löpning är en av de absolut bästa träningsformerna alla kategorier, inte minst vad gäller konditionsträning. Genom att springa 20-30 minuter ett par gånger i veckan förbättrar man sin kondition avsevärt och ökar dessutom förbränningen, vilket är utmärkt om man strävar efter att gå ner i vikt.

Styrketräning

Olika typer av styrketräning är också bra motionsformer. Se till att träna alla delar av kroppen och inte bara vissa bitar. Ett bra tips kan vara att köra så kallad cirkelträning, som är styrkepass där man tränar hela kroppen genom olika övningar.

Bollsporter

Olika typer av bollsporter, som tennis, basket, badminton, innebandy och fotboll är också alldeles utmärkta träningsformer, framför allt eftersom man utför de tillsammans med andra.

Yoga och pilates

Många kanske inte ser yoga och pilates som motionsformer, men faktum är att de bägge kan fungera alldeles ypperligt som detta, framför allt om man även vill bli mjukare i kroppen.