Frukost – dagens viktigaste mål

Det säger sig själv att kroppen behöver få energi för att hålla igång och du ska känna dig pigg och orka med dagens bestyr. Det som du stoppar i dig på morgonen är därför av stor vikt över hur du presterar under dagen. Frukosten är utan tvekan dagens viktigaste mål.

För en del människor är frukosten dagens bästa stund och för andra är det svårt att få i sig något då en del inte känner sig sugna på morgonen. Faktiskt hoppar nästan hälften av alla människor över frukosten vilket kan resultera i att man blir sur och grinig och har svårt att komma igång, t.ex på arbetet.

Hela natten har kroppen inte fått någon ny energi utan har bara använt sig av sina reserver så därför är det vid frukosten som du lägger grunden för hur din dag ska bli. Försök att gå upp 30 minuter tidigare och göra frukosten till en njutbar stund.

Kaffe eller te är viktigt för många och kanske även att lägga till en smörgås av grovt bröd och med gott pålägg. Fil eller yoghurt är en bra start och gärna med lite nötter, bär eller müsli. Ägg är också lysande ut frukostsynpunkt för att tillföra proteiner så att energin räcker ända fram till lunch. Att ibland ge en vitaminboost i form av färsk frukt eller juice är också bra för att komma igång på morgonen. Så avsätt lite extra tid för att få en morgonrutin som ger dig den bästa starten på dagen.