Glatt för barnen

Störst av allt är kärleken sjunger Carola, och det är väl onödigt att säga emot detta. Viktigast däremot är barnen och kärleken till barnen, och till de man älskar vill man ju med jämna mellanrum göra lite extra glada.

Hur skapar man då glädje för ungdomarna, vi tänkte här ge några av våra favorittips.

Barnkalas

Något av det som barn tycker är allra roligast är när det är dags för barnkalas, något som i regel sker i samband med att barnen fyller år. Att arrangera ett sådant kalas kan förstås göras på lite olika sätt men vi kan tipsa om en liten klyscha; om du är osäker – kör på säkra kort. Likväl som när du själv var barn så tycker de flesta ungar om korv med bröd, glass och godis. Leka är de väldigt duktiga på själv. Du behöver se till att ordna med förberedelserna och det organisatoriska. Införskaffa de kalastillbehör du kan tänkas behöva i form av inbjudningskort, kalashattar och så vidare, fixa med inbjudningar och ge direktiv till barnens föräldrar och voilà!

Lek med barnen

Barn älskar att leka, det är ingen nyhet och de är duktiga på att göra det själva och med sina kompisar. Men se till att du som förälder också spenderar en del tid med barnen till lek och roliga aktiviteter. Sparka boll, skruva i motorer, brodera, lär er att cykla och så vidare. Inte bara för sakens skull att barn behöver få umgås med sina föräldrar utan även för att precis som alla andra relationer så är den med ditt barn också en pågående relation där ni hela tiden lär känna varandra bättre och skapar en samhörighet och en tillit.

Utflykt

Barn blir snabbt van att uppleva nya miljöer och saker eftersom det är så mycket i den stora vida världen som är okänt för dem. Får de inte nya upplevelser kan de bli rastlösa och uttråkade. Därför kan det vara roligt för barnen att få ta en utflykt någonstans nytt, det kan vara så enkelt som en biltur ut till en lekplats de aldrig varit förut eller en heldagsresa ut i skog och mark med en full picknickkorg och kanske även sysselsätta dem lite utomhusaktiviteter, spel eller lekar. Under sommaren kan man även leta åt ett barnvänligt badställe med lämpligt grunt vatten, det är både svalkande och roligt.

Må bra själv

Det sista tipset är kanske inte ett direkt tips för att göra dina barn glada, utan snarare en upplysning om hur du får dem att må bra. Hur bra ett barn beror ofta på hur bra dess föräldrar mår, och enligt forskare i Storbritannien så är det i synnerhet beroende på hur mamman mår. Det är en forskningsteam som undersökt och fortfarande undersöker 40 000 familjer och resultatet pekar på att om mamman mår bra och har ett bra förhållande, då mår också barnen mycket lyckliga.