Gör det lättare att bli gravid

När man väl har bestämt sig att man vill starta en familj, vill man gärna att allting sätter igång genast. Även om man inte har några uppenbara svårigheter att bli gravid, kan det ändå vara lockande att påskynda processen. 

Motion och kost

En av de enklaste medlen du kan ta till är att röra dig varje dag. Kroppen mår som bäst när vi tvingar den att arbeta. Till exempel kan du kanske testa olika former av yoga som ska underlätta att bli gravid. Men faktum är att att äggproduktionen mår bäst av att ha några extra par kilon så se till att inte överträna eller att vara för smal. Inte är det heller bra att vara för överviktig så håll koll på vikten för att maximera chanserna. Välj också bort alkohol, godis och läsk, skräpmat och alltför mycket koffein. Byt ut dessa onyttiga alternativ mot mera grönt och nyttiga proteiner som fisk och kyckling. God kost gör under för fertilitet! Det finns också mediciner som försvårar både ägglossning och för det befruktade ägget att fästa så rådgör med din läkare om de mediciner du eventuellt äter. Detta gäller även för mannen att kolla upp sina mediciner.

Tester

Ta reda på när du är som mest fertil, alltså runt tiden då du har ägglossning. Då har du som störst chans att bli gravid. Genom att köpa hem ett pack med stickor kan du testa dig flera gånger för att komma fram till vilken tid på månaden som är bäst för dig. Du kan köpa sådana på www.graviditetskollen.se i pack om 7, 14, 21 och 42 stycken.

Lugn vardag

Kroppen mår inte dåligt av lite stress då och då, vi är utrustade för att hantera och frodas i sådana situationer. Men långvarig stress gör oss utbrända och sätter käppar i hjulet för vår hälsa, och fertilitet.

Lugna ner arbetet och vardagen för att undvika onödig stress. Försök att inte stressa upp dig angående graviditeten heller. Det gör dig inga tjänster att gå omkring och vara orolig. Är du eller din partner rädd att någonting förhindrar er från att bli gravid, borde ni kontakta vårdcentralen eller fertilitetscentrum för utredning. Om inget annat slutar ni att vara orolig och stressa upp er över det.