Gör någon glad

Glädje smittar och ibland behövs bara ett leende för att vi skall må bättre. Vi mår alla bättre psykiskt om vi är på bra humör. Det leder till att vi även mår bättre fysiskt. Vill vi dessutom överraska någon så ger vi något. Det behöver inte vara dyrt. Det räcker med något som gör vår dag minnesvärd. Till exempel en blomma eller en ballong. Så enkla ting, men ändå så effektiva.

Vi kan skilja på vardagsglädje och på festglädje. Är det vardag är våra förväntningar inte så högt ställda och ett leende och något vänligt ord räcker för att förgylla hela dagen. Är det fest har vi dock större förväntningar på att bli glada och må bra. Då behöver vi ta till andra knep. Det finns många sätt, men ballonger är ett givet val. Att få eller se ballonger uppskattar alla, inte bara barn. De är roliga, sprider glädje och förhöjer feststämningen enormt.

Ett tips till detta om vi håller kvar tanken på ballonger så  kan ett besök på Gasballonger.se kan ge dig många fina idéer till hur du kan förhöja feststämningen på din fest. Där finns ett mycket stort urval av alla de typer av ballonger du kan tänka dig. Det finns latexballonger av den traditionella typen i både vanlig storlek och som jätteballong. Den kan också ha tryckta motiv. En bra latexballong flyger i 3-4 dagar.

Den lyxigare folieballongen lämpar sig bättre för fina motiv och håller gasen längre, upp till sju dagar. Det finns både vanliga runda folieballonger och i form av roliga figurer. Det finns ballonger för olika typer av fester, till och med en spelande ballong som drar en trudelutt då man knäpper till den lite lätt. Airwalkers är stora ballonger i form av olika figurer som står på marken med hjälp av tyngder. Även andra tillbehör och ballonghelium finns tillgängligt. Mer information om gas finns på gasballonger.se. Vill du veta mer om ballonger och historien bakom dem kan du besöka den här hemsidan (obs engelsk länk).

Handlar det inte om en fest, kan det räcka med att spendera tid med personen man vill muntra upp. Ta med honom eller henne ut på stan och ta en fika, eller sitt kvar hemma och starta en Netflixrulle. Bara ett umgås med någon kan ibland räcka, helst om ni inte brukar ses så mycket.

En partner, som man spenderar majoriteten av sin tid med, kanske behöver något lite extra. Det kan vara att liva upp ett förhållande med en spontanresa. Det behöver inte vara dyrt och påkostat, kanske bara en resa till grannstaden där ni äter en god middag och åker hem (eller bara tar en glass i hamnen). Eller så kan ni göra något ni inte brukar: gå ut i skogen och plocka svamp ihop, bestämma er för att läsa en kvällskurs eller försöka vara vaken hela natten med brädspel och skratt. Sådana tillfällen, de som bryter mot vardagen, är det som man kommer att komma ihåg längst och alltid le tillbaka mot.