Gör saker du tycker om

Vi har haft ett tydligt tema här på sidan som handlar om saker som får dig att må bättre. Exempelvis har vi tagit upp några saker som gör livet lättare och metoder att slå undan dåliga tankar. Här kommer ytterligare ett tips.

Rolig aktivitet

Det kan låta ganska basalt egentligen, att göra saker som du tycker om. Det är klart att man vill göra sådant som man själv blir glad av och tycker om att göra. Men det är inte alltid vi gör dessa saker, ibland har vi en väldigt inrutad vardag där det är svårt att hinna med saker som inte ingår i kategorin ”måsten”. Därför är det viktigt att försöka finna tid till att då och då göra något som blir en slags belöning till mig själv.

Tycker man exempelvis mycket om att resa så kan det vara en helt fantastiskt bra idé att boka en weekend bara för att kunna komma bort under en helg och få borsta av sig vardagen i lite högre utsträckning än vanligt. Man kanske inte kan göra detta varje månad, både på grund av ekonomiska hinder eller exempelvis en familj med barn att ta hand om. Men någon gång ibland kanske möjligheten finns. Samma sak med andra saker som blir en slags belöning – ett biobesök, nya kläder eller vad man nu mår bra av. På detta sätt så blir livet mer än bara en lång arbetsvecka, på detta sätt så har du ständigt något att se fram emot, stort som litet.