Hitta din träningsform

Har man inte hållit på med träning tidigare så kan det vara svårt att hitta den träningsform som passar en bäst. Ett sätt är att testa på lite olika träningsformer för att se vad som passar bäst. Huvudsaken är att du hittar det som passar dig bäst och där du trivs.

Olika kläder för olika träning

Olik träning kräver olik utrustning och klädsel, samma gäller om det är sommar eller vinter och du tränar utomhus. Det gäller att man har det man behöver för sin träning och att man kan välja utifrån årstid och vad man ska träna för någonting. Kolla igenom din träningsgarderob om det kanske är så att du behöver förnya eller komplettera något inför dina träningspass.

Träna i grupp

Att gå på gym och träna i grupp kanske inte passar de flesta, men om du är en person som gillar att umgås med andra och blir peppad genom att träna i grupp så är detta en perfekt träningsform för dig. Hitta ett bra ställe på din ort där du känner dig välkommen och hemma och börja med gruppträning.

Träna själv

Tycker du bäst om att träna själv så finns det massor av möjligheter att göra det. Antingen så går man på gym, får instruktioner på de maskiner som finns och tränar på egen hand. Det går också utmärkt att träna utomhus med allehanda redskap som redan finns till hands där. Trappor kan vara ett utmärkt ställe att träna på och även bänkar i en park kan utnyttjas för träning, löpträning kan kombinerar med chins på en bänk eller spurta uppför någon trappa.

För att testa vilken träning som skulle kunna passa dig gör detta test för att se vad som passar dig bäst.