Kom på bättre tankar

Ibland är inte livet bara guld och gröna ängar, vi har våra dagliga problem med ett och annat. Då kan det vara bra att ha lite metoder att ta till för att kunna släppa de där tankarna. Här kommer några tips på såna saker.

Motionera

En riktig klassiker när det kommer till att rensa tankarna är att motionera. Ta en springtur eller gå på gymmet, när det börjar bli jobbigt eller du ska utföra en övning som kräver lite koncentration så kommer dina tankar att skingras och inte ligga på det negativa som annars kanske lägger en skugga över din dag.

Laga mat

Alla dessa metoder utgår egentligen från samma princip, och den är att man distraherar sig själv från det som bekymrar. Att laga mat kan ha samma funktion som en motionsrunda om man nu tycker att matlagning är någorlunda skojigt. Det är en kreativ syssla som innebär att du måste skifta fokus till själva matlagandet genom att du följer ett recept eller på känsla får maten att smaka gott. Efter en stund så kan det tänkas bli så att du kommer på dig själv med att du helt släppt de mörka tankarna.

Lyssna på en musik/ljudbok/podcast

Ett sista tips så. Detta tips kan du med fördel kombinera med de två tidigare tipsen, för alla vet vi väl att man blir gladare av att lyssna på musik vi tycker om. Att lyssna på en ljudbok eller en podcast är ju dessutom lite som att titta på tv eller att lyssna på något intressant på radion – och då tänker vi ju på detta, inte på något annat dumt.