Skön och avslappnad semester

Oavsett hur pigg och alert man är så behöver man ibland få sig lite lugn och ro med semester. Samla kraft och leva lite godare än under årets alla vardagar, detta är något vi alla behöver då och då.

Vi tänkte därför här ge ett lite speciellt tips som är en riktig klassiker när det handlar om svensk sommarsemester, nämligen att campingsemestra. Kanske tänker någon nu att detta är ett 1900-talsfenomen med romantiserande föräldrar nynnar på ”Man ska ha husvagn”. Men vi vill hävda att campingsemestern lever kvar i högsta grad och här kommer några tips.

Priset

Till skillnad från att åka på en chartersemester med en hel familj så behöver en campingsemester inte kosta skjortan. Det är dock förstås inte gratis, men det är det inte så mycket som är idag. Har man exempelvis en husvagn så brukar en veckas campingplats med ingående el kunna gå på ett par tusen kronor. På mindre platser och campingar brukar det kunna vara mindre än så. Sen tillkommer bensin, livsmedel och eventuella aktiviteter – men det gör dem ju vid andra typer av semestrande också.

Ett annat alternativ till husvagn är att bo i hyrstugor som ofta finns att tillgå på campingplatser. Generellt så blir det kanske lite dyrare per natt, men däremot så minskar ju bränsleförbrukningen om du slipper dras med en husvagn. Läs mer här om prisexempel och vad man får för pengarna på en campingplats.

Idylliskt och svenskt

Det som kanske lockar många är den härligt svenska känslan som campingsemester är. För somliga är det att spendera mycket tid på en och samma campingplats, för andra är den stora grejen att få åka runt i landet och se olika delar av Sverige.

Pigg och Glads erfarenhet är att den där väldigt svenska känslan som fås av campingsemestern beror på att många campingplatser också har en härligt idyllisk känsla som inte tycks ha förändrats nämnvärt med åren. Även om det förstås finns fler moderniteter både på campingplatser och i husvagnar nuförtiden så är det ändå lite sådär härligt spartanskt och fritt. För att visa vad vi menar så har vi hittat ett perfekt exempel på detta. Det är en campingplats utanför Örnsköldsvik ganska nära Höga Kusten. Den heter Mosjöns Camping. Det är en liten badplats, en liten shop, den obligatoriska minigolfbanan och så vidare. Det är svensk semester det.

Så inför kommande semester: vädra det gamla förtältet och köp på dig både ett strandtennisset och boccia.