Små tips som kan förbättra din hälsa

Grunden i en stabil och bra hälsa är långsiktiga livsstilsförändringar. Om man inte äter bra, tränar rätt och tar hand om sig själv själsligt så har man förlorat enormt mycket.

hälsa och sol

Allt detta betyder inte att man behöver undvika alla bra små tips  och knep som finns där ute. Det kan vara en otrolig stor hjälp på vägen och löser i vissa fall problem som man annars inte har någon kontroll över. Här kommer några av dessa passande tips!

Stödstrumpor

Stödstrumpor har blivit väldigt populärt på senare tid, främst efter att det kommit butiker med så otroligt roligt urval av modeller. Det som förr var medicinskt och gubbigt är nu något som vem som helst kan ta del av. Stödstrumpor kan dels hjälpa dig förebygga åderbråck, förbättra cirkulationen och förminska tröttheten i benen. Om man håller på med sport så kan den ökade cirkulationen även förbättra prestationsförmågan.

Vitaminer

Att äta vitaminer är något som man normalt sett inte behöver göra. De flesta vitaminerna och mineralerna får man naturligt om man äter en väl balanserad kost. Det finns dock vissa som lätt saknas och då bör man se till att få dem på annat sätt. D-vitamin är det främsta exemplet för detta och något man kan behöva extra av om man befinner sig mycket inomhus eller har mörk hudfärg. För oss i norden så blir det lätt brist av just d-vitamin på grund av att det är så mörkt under vinterhalvåret.

Underhållning

Man brukar säga att ett gott skratt förlänger livet. Detta har forskare nu bevisat. Glada och optimistiska människor lever tydligen upp till tio år längre än sina pessimistiska motparter. Så unna dig lite underhållningen, det mår både du och din kropp gott av.