Tips för att komma igång med träning

Vi har tidigare berättat om hur man kan må bättre med träning i vardagen både på ett fysiskt och ett mentalt plan. Träning är helt enkelt bra för hälsan och välmåendet. Nu tänkte vi komma med tips för att komma igång.

För just att komma igång med träning är inte det enklaste, särskilt inte om man inte hållit på med träning förut. Det finns därför några saker som är smart att tänka på för att det inte bara ska stanna vid en tanke eller ett halvdant försök. Vi tar upp ett par saker här.

Börja inte på högsta växeln

Det kanske allra viktigaste förutom motivationen är att inte starta för hårt. Detta kommer du märka att det går hand i hand, eftersom om du börjar träna stenhårt så tappar du snart motivationen eftersom det är så jobbigt både på ett fysiskt och mentalt plan. Ta det lugnt i början, titta inte på någon annan eller bry dig om vad någon ”expert” har sagt är normalt för en nybörjare. Ta det i din egen takt och ansträng dig så att det känns, men inte så att blir så jobbigt att du får tanken att detta vill du aldrig göra om.

Kom över den magiska gränsen

Har du tränat hårt förut så är det också ofta så att man börjar på den nivå man slutade på förut. Detta kan vara förödande, både av ovanstående orsak, men även av anledningen att man kan få både ont på grund av att man ansträngt sig för hårt och eller en träningsvärk från helvetet.

Dock så ska det sägas att om man är mycket stark i psyket så behöver det inte vara en nackdel att göra på detta sätt eftersom man samtidigt snabbare får en högre nivå på träningen. För om man vill träna hårt så behöver man pressa sig. Det man ska veta då är att tills en viss gräns så är träningen fruktansvärt jobbig, men när man kommit över den där magiska gränsen och klarar av att utstå den svåra smärta som det faktiskt är tills man kommit över gränsen, då kommer träningen att gå på rutin och man kommer att fortsätta att göra framsteg.