Vardagens bestyr

Vardagssaker som städning, handling, matlagning, hämtningar och så vidare, och så vidare, dessa är något som är svåra att komma ifrån. De måste helt enkelt göras för att vardagen ska fungera. Men vi ska tipsa om några saker som kan göra det lite roligare och lite lättare.

Detta blir alltså tips på vad som kan göra vardagen lättare och roligare nu och i framtiden. Nyttan och nödvändigheten varierar men de flesta är riktigt spännande. Huvuddelen av tipsen kommer från sidan dagensps.se.

Glöm lösenorden – En grupp italienska forskare har kommit på den finurliga idén att lösenord till olika saker och ting kan ersättas med rörelser. Exempelvis genom att föra telefonen till örat. Anledningen till att just denna rörelsen skulle fungera beror på att den ofta är mycket karaktäristisk och unik från person till person.

Sov gott – Forskare vid Merck har lyckats tagit fram ett piller som de kallar för suvorexant fungerar på så sätt att det stänger av vakenheten till skillnad mot vanliga sömnmedel som framkallar sömn. Det sägs bidra till djupare sömn och dessutom ha mindre skadliga biverkningar.

Slipp städningen – Detta är ingen ny innovation utan helt enkelt ett tips på ett klassiskt sätt att slippa städningen genom att helt enkelt leja bort det till en städfirma som exempelvis Hemmiljö. På så sätt slipper du stressen med städningen, det tråkiga med att städa samt så frigör du mer tid till annat. Har du mycket annat för dig så kan det vara väl investerade pengar.

Slipp bakfyllan – Ja du läste faktiskt rätt. Vid Imperial College i London så arbetar forskarna med att ta fram något som de kallar för syntetisk alkohol som tydligen ska göra så att du slipper bakfyllan.

Släck elden – Vid USA:s försvarshögkvarter Pengagon så har man tagit fram en brandsläckare med ett innehåll helt fritt från kemikalier. Istället så används ett slags elektriskt fält för att döda elden tack vare dess underliggande struktur genom något de kallar för ”Instant fire supression”.